top of page
  • Writer's pictureM3

Liian suuri osa myyjistä ei saavuta tavoitteitaan!

Myyntijohtajat tietävät ongelman, mikä on yllättävän monessa yrityksessä sama: Huippusuorittajia on liian vähän ja osalla myyjiä on isoja haasteita saada aikaan tulosta. Yleensä myyntitiimissä on eniten myyjiä, jotka tekevät tavoitteisiin nähden keskiverto tulosta.Myyntijohdon haasteena on nostaa myyjien suoritustasoa.


Myyjillä on samat tuotteet ja edellytykset yrityksen puolesta myydä. Myynnin johtamisella pyritään vaikuttamaan myyjien aktiivisuustasoon, koska tiedämme, että myyntityön määrällä, suunnalla ja laadulla on vaikutus myynnin tuloksiin. Myyjien kesken myynnin tekemisessä voi olla isojakin eroja. Perustavaa laatua oleva kysymys on, miksi tekemisen eroja syntyy ja usein ne ovat varsin pysyviä? Myyntivalmennus on usein käytetty keino nostaa osaamisen avulla tasoa, mutta yleensä myyntivalmennuksesta hyötyvät eniten huippusuorittajat. Miksi keskiverto tuloksentekijä ei herää tekemään tehokkaampaa myyntiä ja miksi heikkoa tulosta tekevä ei syty myymään? Suoritustason nostaminen on myyjästä itsestä kiinni. Kysymys on myyjän motivaatiosta ja hänen omasta tavoitetasostaan. Nämä asiat myyjä tuo mielessään joka päivä työpaikalle ja asiakkaalle. Meillä on kansainvälistä tutkimustietoa myyjien itsearvioimana, mikä osoittaa selvästi erot motivaatiossa ja tavoitetasossa heikkoa, keskiverto ja huipputulosta tekevien myyjien kesken.


Huippumyyjälle riittää 75 % taso, koska se antaa hänellä energiaa tehdä myyntityötä tuloksellisesti. Keskiverto ja heikkoa tulosta tekevän myyjän energia ei kohdistu riittävästi myyntiin. Tutkimustiedon mukaan B2B-myyjistä n. 85 %:lla on tiedostamattomia myynnin esteitä. (BSRP https://callreluctance.com/about).


Kukaan myyjä ei halua epäonnistua, vaan jokainen haluaa olla voittaja ja menestyä työssään. Kun myyjä tiedostaa oman motivaationsa ja tavoitetasonsa sekä ymmärtää mitkä asiat vaikuttavat hänen myyntinsä tekemiseen, hänellä on mahdollisuus itse oivaltaa muutoksen mahdollisuus. Tämä antaa myyjän johtamiseen ja valmentamisen uuden näkökulman.


 

M3 Group Oy:llä on näkemyksiä ja työkaluja auttaa myyntijohtoa ja myyjiä nostamaan myynnin suoritustasoa.

 

Haluatko saada lisätietoa, miten vaikuttaa

myyjien suoritustasoon?

Ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö lomakkeen kautta.


Saat lisätietoja Pasilta, Jounilta, Harrilta tai Miralta!

0400 410 264

0400 511 430

0400 606 528

050 599 6917bottom of page