top of page
  • Johanna Förnäs

Ovatko kokeneet 50-vuotiaat myyjät yritykselle mahdollisuus vai uhka?

Päivitetty: 25. helmik. 2021


Myyntityö muuttuu ja myynnin ammattilaiset ikääntyvät. B2B myyjien keski-ikä on jo pitkälle yli 50-vuotta. Kyky uudistua, on tämän päivän myyntityössä elinehto ja se edellyttää ammatillisen osaamisen kehittämisen lisäksi hyvää fyysistä ja henkistä vireyttä. Tutkimusten mukaan B2B myynnin ammattilaisista on huutava pula ja tästä syystä yrityksille on noussut strategiseksi kysymykseksi kokeneiden myyjien ammatillisen osaamisen kehittäminen.


Tämän päivän 50-vuotias myyjä eläköityy keskimäärin 67,5-vuotiaana, jolloin heillä on aktiivista työaikaa jäljellä huomattavan paljon. Monissa yrityksissä tämä on havaittu ja käynnistetty toimenpiteitä kokeneiden myyjien suorituskyvyn vahvistamiseksi. Harvemmin he innostuvat perinteisestä myyntitekniikka koulutuksesta, vaikka sillekin, voisi olla tarvetta. Kokemuksemme mukaan, kun asiaa lähestytään kokonaisvaltaisesti, huomioidaan ammatillinen, henkinen, ja fyysinen kunto, niin silloin innostus itsensä kehittämisestä vahvistuu.


Oletko ”viisikymppinen” myyntialan ammattilainen? Jos olet, niin onnittelut. Voit olla myyjänä parhaimmillasi, sillä sinulle on kertynyt paljon toimialaosaamista ja se on valttia juuri nyt. Se miten hyvin pystyt hyödyntämään potentiaaliasi, riippuu kuitenkin siitä, miten hyvin pidät huolta ammatillisesta osaamisesta, fyysisestä suorituskyvystäsi sekä miten hyvin pystyt palautumaan psyykkisesti raskaan työviikon jälkeen.


Kokeneella myynnin ammattilaisella saattaa joskus olla vaikeuksia muuttaa aikaisemmin hyviksi koettuja myynnin työskentelytapoja. Ennen ratkaisumyynti oli myynnin kuninkuuslaji. Jos ennen myyjä meni asiakkaan luo ja tiedusteli tarpeita ja yritti sitten myydä tarjoamaansa, tilanne on nyt kääntynyt ylösalaisin. Nyt pitää tuoda pöytään jotain muuta. Myynnin murros ja digitalisaatio haastavat myyntialan ammattilaisia. Muutoksen koetaan tuovan voimakkaita sekä osaamistason että tunnetason kuormituksia, joihin kaivataan tukea.M3 Group on yhdessä Hintsa Performancen Magnus Lönnqvistin kanssa rakentanut kehitysohjelman kokeneiden myynnin ammattilaisille. Tavoitteena on löytää ammatillisen osaamisen palo ja löytää sellainen liikunnan, ravinnon, työnteon ja levon tasapaino sekä rytmi, joilla ”myyntivirtaa” riittää vuosiksi eteenpäin.


Kokeneiden myyjien kehitysohjelma on tarkoitettu myynnin ammattilaisille, jotka haluavat vahvistaa ammatillista osaamista ja fyysistä sekä psyykkistä suorituskykyä. Kehitysohjelma soveltuu erinomaisesti niin B2B myyjille kuin myyntijohdolle.


Kehitysohjelman palautteet, niin yrityksiltä kuin osallistujilta, ovat olleet erinomaisia.


Uusi ohjelma käynnistyy elokuussa 2021 SPQ myyntipotentiaalin arvioinnilla sekä henkilökohtaisella Coaching tapaamisella.Comments


bottom of page